PPF Stockholm – skydd mot stenskott, repor och smuts

Har du precis köpt en ny bil och vill att den ska vara ren, snygg och oskadad länge? Låt oss skydda den med PPF (Paint Protection Film) – en modern och mycket stark skyddsfilm som klarar stenskott med glans.  

Vi använder oss av det bästa materialet på marknaden och kan foliera hela bilen eller delar av den. Det finns inget bättre skydd för bilen än PPF.

Är du rädd om din bil och vill att den behåller sitt värde? Välkommen till oss – vi skyddar din bil med PPF i Stockholm.

PPF Stockholm - ABC Carwash Pro
PPF Stockholm

PPF klarar stenskott, repor och smuts

Vi rekommenderar alltid våra kunder att installera PPF (paint protection film) på sina bilar. Detta stenskottsskydd har många fördelar, både när det handlar om bilens värde och utseende.

Ett stenskottsskydd i form av PPF kan vara bra på lång sikt, i alla fall om du tänker sälja den vid ett senare tillfälle. En bil som klarar sig från skador får ett högre andrahandsvärde. Lacken kommer att vara perfekt under skyddet, vilket gör att köparen inte behöver oroa sig för skador och därmed förhoppnningsvis betalar mer för bilen. 

PPF skyddar dessutom bra mot andra typer av skador än stenskott. Om du råkar komma åt en skylt, en pelare, en dörr eller något annat så kan stänkskyddsfilmen skydda även mot detta. Skadorna efter kontakten minimeras och bilen kan fortsätta att hållas i gott skick. 

PPF Stockholm – många fördelar

PPF ger det klart bästa skyddet av de metoder som finns på marknaden– inget av de andra skydden har en chans jämfört PPF i hur bra det är på att skydda lacken mot repor, stenskott och andra typer av skador.

  • Håller länge – PPF är mycket tåligt och brukar vara intakt i mellan tre och fem år – och ofta håller det längre än så.
  • Materialet läker av sig själv – värm upp PPF:en så försvinner eventuella repor och skador i den. En suverän funktion.
  • Smutsavvisande. Både smuts och vatten har svårt att fastna på det glatta materialet.

Monteras på bilens utsatta delar

PPF monteras i de flesta fall på de mest utsatta delarna av en bil, där risken för stenskott är som störst. Exempel på detta är front, framskärmar, motorhuv och backspeglar. Men det går faktiskt att klä in nästan hela bilen med PPF om så önskas, och det gäller även lyktorna.

Du väljer helt fritt vilja delar av bilen som du vill att vi ska foliera. Kontakta oss idag så återkommer vi snart med en offert. Filmen finns i blankt och matt utförande och skyddar som sagt mot mer än bara stenskott. Smällar från dörrar när du står trångt parkerad, insekter, märken från tvättborstar och vägsalt. I vissa fall kan även PPF skydda mot förhatliga repningar med nyckel.

PPF Stockholm, ABC Carwash

Erfarna och certifierade medarbetare

När man tar bort skyddsfilmen är lacken under i samma skick som när bilen folierades. Våra montörer är erfarna och certifierade när det handlar om montering av PPF så arbetet kommer alltid att utföras väl. Vi lämnar alltid garanti på våra montage av PPF i Stockholm.

PPF är hydrofobiskt, vilket betyder vattenavstötande. Dessutom är den som vi nämnt ovan självläkande. Detta innebär att filmen “flyter ihop” när den värms upp av solen, en värmepistol eller hett vatten. Du kan välja mellan olika ytor och ett flertal färger när du väljer att foliera din bil hos oss.

PPF passar bra för de flesta bilar

PPF är absolut inte bara för finbilsägare eller personer som vill skydda flera dyra bilar. Oavsett vilken bil du har så rekommenderar vi att du använder PPF, kanske i kombination med andra typer av skydd. En variant är att applicera PPF på de mest utsatta ytorna, keramiskt lackskydd på hela bilen och vax på toppen. På det sättet får din bil ett riktigt starkt skydd där det behövs som mest, ett långvarigt skydd på hela bilen och det djup och den glans som lacket får av vaxet.

En viktig sak att tänka på är att PPF inte ger någon glans i sig utan skyddar enbart lacken. Det är dessutom ganska svårt att applicera, så vi råder dig att komma till oss när du behöver applicera PPF på din bil.

Miljön i fokus

Vi använder därför alltid miljövänliga produkter av hög kvalitet och i möjligaste mån återvinningsbara material. Att minimera skador och se till att bilen är i bästa skick ingår också i vår roll när vi utför någon av våra andra tjänster.

Välkommen att boka en tid hos oss för foliering med PPF i Stockholm hos oss!

Så rengör du en bil som är folierad med PPF

Bilen bör inte tvättas första veckan efter att PPF har installerats. Tvätta bilen regelbundet, det behöver inte vara för ofta, kanske en gång i veckan när det är blött och smutsigt ute på vägarna. Smutsen kan torkas ren med en fin handduk och rent vatten.

Fet smuts, fläckar, fågelspillning och annat frätande bör tvättas bort inom 24 timmar. Annars kan det uppstå spår som är svåra att få bort. Det kan dessutom vara bra att du kommer till oss för en grundlig rengöring av filmens yta, på det sättet kan du få bort eventuella fläckar som trots allt kan samlas med tiden.

PPF och allt inom tvätt och rekond i Stockholm

Om du kommer din bil till oss kan vi garantera att den tas om hand på bästa sätt oavsett vilken tjänst du är i behov av. Vi ser till att din bil behåller sin prestanda och glans med moderna och effektiva metoder. Din bil är en av dina mest värdefulla tillgångar, därför erbjuder vi tjänster av högsta kvalitet. 

Respekt för kunden är en av våra viktigaste principer – därför behandlar vi alla fordon med samma uppmärksamhet och ser till att varje moment utförs med största noggrannhet. 

Rulla till toppen